sayın miner;
bende bunu anlatmak istiyorum.
çimento kimyacıların düşüncesi bir gelenek halini almıştır.
yoldan bir adam çevirin sorun çimentoyu kim yapar, der ki kimya mühendisi.
ben de bunu yıkmak çabasındayım. senin de söylediğin gibi bu işin tamamı kimya değil hatta devede kulak. problem adam kayırmacılığı.
şunu da söylemeden geçemeyeceğim, okullarda verilen eğitim adamı sadece diploma sahibi yapar. diploma da bir referanstır ve iş hayatının kapısını aralar, sonrası kişiye kalmış. ifade etmek istediğim şudur ki; maden mühendisi arkadaşlarımız her konuya ilgi duysunlar, öğresinler ki, kendileriyle uğraşanlar sert duvara tosladıklarını anlasınlar.

gelince anlatırım ne olduğunu
Safsatadır efendim bunlar.İş denen şey;insanlığa faydalı olan faaliyettir.Ve hiçbir iş hiçbir meslek grubuna tahsis edilmemiştir,hiçbir meslek grubunun tekelinde değildir.Bir işi kim daha iyi yapıyorsa o yapsın,zaten kaçınılmaz yapacaktır ve yapıyorda.Tercih edilmiyorsak ne gelir elden.Acıdır,gerçektir.Maden mühendisinin veya madencinin değil;madenin aşığı ve savunucusu olalım.Ancak bu şekilde haklı bir mücadele verebiliriz.Madeni sevelim,öğrenelim,kendimizi geliştirelim,ona sahip çıkalım,hakkında en fazla şeyi biz bilelim.Ancak bu şekilde çimento ve diğer sektörlerde sayımız artar ve hatta bizde başka işlerde başkalarının yerine tercih edilebiliriz.