Toplam 2 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 1 2
Toplam 38 sonuçtan 26 ile 38 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Çimento Kimin Sektörü?

Site Yöneticisi - Maden Mühendisi MiNeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    18
    Uploads
    19

Ne kadar anlamsız. Çimento kim işi iyi öğrenirse onun sektörüymüş. O zaman okumayın maden mühendisliği, makina mühendisliği vs. Gidin hangi işi öğrenmek istiyorsanız orada çalışın kendinizi geliştirin sizin sektörünüz o olsun. Çimento elbette bir makinacının veya gıda veya vs. mühendisinin sektörü değil. Kimyasal proses ve madencilik ile ilgili bir branş ise ikisinden birisinin olması kadar normal birey yok. Ama son zamanlarda maden mühendislerinede iş kapısı olmaya başladı. 2002 senesinde Bursa Çimento gibi bir firmada 10 kimya ve sadece 1 maden müh. vardı. Adaletsiz olan tarafı bu. Sırf kimya değil bu sektör. Yukarıda bir arkadaşımızın bahsettiği gibi değirmen nedir, kırıcı nedir, bunu bir kimyacı girdikten sonra öğrenir ama bunların sorumlusu neden bir kimyacı olsunki. İşi bu şekilde kim iyiyse onun olsun diye teslim etmek pembe gözlükle bakmaktan başka birşey değil. Arkadaşım herkes birbirini korurken sizin böyle düşünmeniz çok saçma. Lütfen mesleğinize sahip çıkınız. O zaman şöyle düşünün maden mühendisliği en düşük puanla girilen mühendisliklerden ve herkes bizden iyi olacak varmı böyle birşey. Lütfen mesleğinize sahip çıkın.
    Sosyal Medyada Lütfen Bizi Takip Edin !!!
    Youtube Kanalımız (İngilizce) : https://www.youtube.com/user/madenforum/
    Youtube kanalımız (Türkçe) : https://www.youtube.com/channel/UCAt...EbGn5AoITEYhw/
    Facebook Hesabımız : www.facebook.com/madenrehberi/
    Twitter Hesabımız : www.twitter.com/madenciyim/

İndirilme
    0
    Uploads
    0

sayın miner;
    bende bunu anlatmak istiyorum.
    çimento kimyacıların düşüncesi bir gelenek halini almıştır.
    yoldan bir adam çevirin sorun çimentoyu kim yapar, der ki kimya mühendisi.
    ben de bunu yıkmak çabasındayım. senin de söylediğin gibi bu işin tamamı kimya değil hatta devede kulak. problem adam kayırmacılığı.
    şunu da söylemeden geçemeyeceğim, okullarda verilen eğitim adamı sadece diploma sahibi yapar. diploma da bir referanstır ve iş hayatının kapısını aralar, sonrası kişiye kalmış. ifade etmek istediğim şudur ki; maden mühendisi arkadaşlarımız her konuya ilgi duysunlar, öğresinler ki, kendileriyle uğraşanlar sert duvara tosladıklarını anlasınlar.
    Maden Mühendisi
    Çimento Fabrikası
    Hammadde Şefi

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı sevket_sevket Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu anlamda bu tarz bir soru soran sanırım ilk öğrenci arkadaşımızsın. Cevap elbette olmakla beraber, ciddiysen yürekten tebrik ediyorum seni..

saygılar...

şevket abi ben gerçekten çok ciddiyim, İstanbul'da okuyorum Üsküdar'da oturuyorum ama nereye nasıl başvurcağımı bilmiyorum sanırım İstanbul içinde çimento ve beton üzerine bir takım fabrikalar var, gönüllü çalışma isteğimi iletsem kabul edilir miyim?

HeNDeSe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

arkadaşlar uzun lafın kısası biz sadece okulda öğretilen blgilere güvenmeyelim ve kendmizi daha cok gelistirmeye bakalım artık ekmek bırakın aslanın agzını midesinde yani ordan cıkarmak lazım saygılar...
    Memleketimizin henüz keşfedilmemiş servetlerini birer birer keşfetmek zorundayiz. Madencilik bize çok önemli sürprizlerde bulunacaktır.
    K. Atatürk

İndirilme
    0
    Uploads
    0

satın sportyemin;
    ağzına sağlık ben de bunu anlatmak istiyorum.
    maden mühendislerini ele aldığımızda, piyasada diploma sahibi çok maden mühendisi var. önemli olan fark yartmak yani donanım sahibi olmak, mühendis için donanım bilgidir. hiçbir maden mühendisliği bölümünde mühendis adayına autocad, netcad gibi yazılımlar öğretilmiyor. nerede ve ne zaman lazım olacağı belli olmayan bu ve bunun gibi şeyleri, ancak mezun olduktan sonra kişisel gayretle öğrenmek mümkün. diplomayı elimize aldıktan sonra ben tamam herşeyi öğrendim dersek gaflete düşeriz. İşin özü budur diye düşünüyorum...
    saygılarımla
    Maden Mühendisi
    Çimento Fabrikası
    Hammadde Şefi

orkuncecen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

merhabalar...1 temmuzda bursa gemlikde çimentoda iş buldum çalışacağım........bayağı uğraştım bu iş için okul bitmedi ama yazın çalışacağım orada ...bakalım dediklerinizi uygulucam ustalarım gelince anlatırım ne olduğunuyada kaç kimya mühendisi dövdüğümü
    orkuncecen

İndirilme
    0
    Uploads
    0

bende hazır beton sektöründe çalışan bir maden mühendisiyim. tabiki bu sektör bize uzak gibi dursada aslında bariz bizle alakalı bir sektör. sonuçta herşey dönüp dolaşıp agregada bitiyor. agregayı da kimyacılar çıkartacak değil ya. ve tanıdığım bir sürü arkadaşım var çimento fabrikalarında hammadde sorumlusu olarak çalışan. bence her hazır beton firması bir maden mühendisi çalıştırmalıdır.

ErkanDÜNDAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

wink çimento sektörü...

Alıntı genjoe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende hazır beton sektöründe çalışan bir maden mühendisiyim. tabiki bu sektör bize uzak gibi dursada aslında bariz bizle alakalı bir sektör. sonuçta herşey dönüp dolaşıp agregada bitiyor. agregayı da kimyacılar çıkartacak değil ya. ve tanıdığım bir sürü arkadaşım var çimento fabrikalarında hammadde sorumlusu olarak çalışan. bence her hazır beton firması bir maden mühendisi çalıştırmalıdır.
    Olaylara ve durumlara sadece diploma bazında bakmamak gerekiyo,her ne kadar bizler madencilik bilimini mühendislik ışığı altında yüceltmek ve ülkeye bir şeyler kazandırmak sevdasında bilim-ilke ve ahlakıyla taviz vermeden varaolma savaşı vermeye çalışan kolları geniş ve geniş düşünen insanlarız.bu yüzden de üretim deyince ve hammadde deyince akıllara madenci ve maden mühendisleri gelmelidir, bu işe soyunmuş insanlar akla gelmelidir.ve çimento sektörü inanıyorum ki madenci arkadaşlarımın elindedir.ve ellerine sağlık.

bende 1 seneye yakın beton künk şantiyesinde çalışmıştım.elek analizi yapar,basma dayanımı testleri uygular,BETON REÇETESİNİ HAZIRLAR VE KONTROL EDER ve hammademi tedarik eder bunuda yaparken bizzat kum ve agrega ocaklarını sık sık gezerdim.gezdiğim ocakların şantiye şeflerine(ilk okul mezunu) teknik ve taktik pratik bilgiler verir uygulamaya geçmelerini bile sağlardım.çünkü ben zaten madenciyim.delme-patlatmaya,makina bakıma,kırma-elemeye aklım keser yada merak ederimde bişekilde öğrenir ve tecrübe ederim.

bizler kendimize bir yol çizdiğimiz sürece ve bu yollarda sıkıntı-çile çekmeyi bir gereklilik bir tecrübe olarak gördüğümüz sürece inanın aşamıcağımız engel kalmaz.yeterki inanalım.para peşten hoplaya hoplaya gelir.

SAYGILARIMLA,
    Konu ErkanDÜNDAR tarafından (24-09-2009 Saat 19:17 ) değiştirilmiştir.
    Erkan DÜNDAR
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı(C)

Web:www.hseengineer.net
    Web2:www.isgforum.net

Mavi Ateş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Yorumlardan sorununun sadece çimento sektörü için var olduğu gibi birşey ortaya çıkıyor ancak benzeri sorunlar maden mühendisinin olması gereken sektörlerin tümünde yaşanıyor.
    Kimyacıya inşaatçıya ona buna suç bulacağımıza kesinlikle sorunu kendi içimizde aramalıyız.
    Yorumun birinde "maden fakülteleri hala 30 sene evvel kalma kitaplardan 80e dayanmış proflardan kömür dersleri veriliyorsa" yazılmış kesinlikle doğru tesbit hatta normal yaş kabul edeceğimiz hocalar dahi kendilerini ve ellerindeki bilgi kaynaklarını güncellemeden eğitime devam etmektedirler. Öğrencilerini yetiştirip mezun ettikten sonra iş dünyasına kolay entegre olabilecek çalışmaları ve organizasyonları yapabilen kaç maden bölümü var?
    Öğrencilere gelince, onlar zaten mezun olduktan ve iş bulamama korkusuyla yüzleştikten sonra durumun farkına varıyorlar ve günü kurtarma telaşına düşüyorlar.
    Oda'nın durumuna gelince, son bir-iki senedir kafalarını siyasetle uğraşmaktan kaldırıp madenciler için güzel şeyler yapmaya başladılar. Belki bundan sonra çok daha güzel şeyler başarabilirler...
    En son sözü mezun olmuş çalışan yada çalışmayan mühendislere söylemek gerekiyor. Okuldayken ben bunları görmedim bilmiyorum diyerek hocalarının kendilerine bıraktıkları mirasları yaşatan mühendis arkadaşlar.Biz bunları yapamayız edemeyiz beceremeyiz öğrenemeyiz altından kalkamayız bu bizim işimiz değil bu sektör bize göre değil zaten bu sektöre onlar hakim diyen mühendis arkadaşlar.. maden meslektaşlarını düşünmeyen kollamayan gözetmeyen hem kendilerinin hem meslektaşlarının dolayısıyla da maden mühendisliğinin geleceği için uğraş vermeyen çabalamayan sadece kendisini düşünen mühendis arkadaşlar...
    Çok çalışmaktan araştırıp öğrenip kendimiz geliştirmekten ve birbirimize her ortamda her koşulda destek vermekten başka çözüm yolumuz yok...
    Sevgi ve saygılarımla..

İlkerUfukFİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Bende 'Mavi Ateş' gibi düşünüyorum.Sorunu kendimizde aramalıyız.
    Vay efendim inşaatçılar bize ait olan şu sektöre daldı,jeologlar bu sektöre daldı,kimyacılarda çok fena heeee onlarda işimizi elimizden aldı,yan yattı,çamura battıSafsatadır efendim bunlar.İş denen şey;insanlığa faydalı olan faaliyettir.Ve hiçbir iş hiçbir meslek grubuna tahsis edilmemiştir,hiçbir meslek grubunun tekelinde değildir.Bir işi kim daha iyi yapıyorsa o yapsın,zaten kaçınılmaz yapacaktır ve yapıyorda.Tercih edilmiyorsak ne gelir elden.Acıdır,gerçektir.Maden mühendisinin veya madencinin değil;madenin aşığı ve savunucusu olalım.Ancak bu şekilde haklı bir mücadele verebiliriz.Madeni sevelim,öğrenelim,kendimizi geliştirelim,ona sahip çıkalım,hakkında en fazla şeyi biz bilelim.Ancak bu şekilde çimento ve diğer sektörlerde sayımız artar ve hatta bizde başka işlerde başkalarının yerine tercih edilebiliriz.

Birde yukarıda Türkiyede ki maden fakültelerindeki eğitim olumsuz eleştiri almış.Tamam maden mühendisini değil madeni sevelim,kollayalım dedim ama bu kadarına gönlüm razı gelmiyor.Türkiyede hangi bölümde gereken eğitim tam anlamıyla veriliyor.Ayrıca bunuda tartışmak gerek.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Ayakları yere basan tartışmalar dileği ile.. çimento sektöründe zaten ciddi maden mühendisi istihdamı vardır.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

bütün yazılanları okudum faydalı bilgiler var ama konu unutulmuş Trkrar canladırımalı bence. Bende çimento sektörunde çalışmak isityorum.Maden müh.leri genelde kırma tesisine çalışıyorlar galiba ama ben üretim biriminde çalışmak istiyorum. Ne yapılması sizce. Deneyimli müh. abilerim

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Teşekkürler paylaşım için.Çok güzel ve anlatıcı bir şekilde olmuş. Ben Konya çimento firmaları olarak herkes bildiği işi yapsın derim.

Toplam 2 Sayfadan 2. Sayfa BirinciBirinci 1 2