Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Madencilik Sektöründe Bayan Olmak...

İndirilme
    0
    Uploads
    0

exclamat Madencilik Sektöründe Bayan Olmak...

arkadaşlar çok önemli bir konuda fikrinizi almak bu konuyu tartışmaya açmak istiyorum.bir bayan olarak maden teknikerliği okuyorum.bölümümdende oldukça memnunum fakat mezun olduktan sonra maden teknikeri olarak çalışıp çalışamayacağım konusunda endişeler taşımaktayım.mesleğin zorluğunun farkındayım ama yinede mesleğimi severek yapacağımdan hiç şüphem yok.fakat sektörde bayan olmanın getirdiği bir çok dezavantaj var.bunların başında ilk olarak iş bulma sorunu gelmekte.bir bayan olarak maden teknikeri olduktan sonra iş bulma konusunda çok büyük endişeler taşımaktayım.bu konu hakkında görüşlerinizi paylaşmanız endişelerimi biraz olsun giderme açısından faydalı olacaktır.şimdiden teşekkürler...

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Mesleki birikim veya iş konusundaki bilgi ile bu konuyu kıyaslamamak gerekir. Mühendisliğin ana derslerinden birisi insan yönetimi olmalı bence. Bir çok insan bu konuda eksik veya duygusal davranır. Sektördeki çalışma şartları ve çalışan insanların genelde yoğunlukta erkek olması sebeiyle bayan bir idareci veya teknik insandan bilgi emir fikir almak zorlarına gider. Sektörde bunu yaşayan birçok meslektaşımız vardır. Benim kanaatim bu mesleği seviyorsan ve yapacam diyorsan önünde hiçbir zorluk duramaz zira tanıdığım, birçok meslektaşını kıskandıracak derecede bu mesleğini iyi yapan bayan meslektaşım vardı.

Eşimle meslektaşız ve ilk iş tecrübesi mermer fabrikasıydı. Birçok tanıyan insan (ben dahil) zorlansa da yapar dedim ama gerçektende zor

Halen mesleği ile alakalı çalışıyor ama sahalarda değil büroda..

Sana şimdiden kolaylıklar dilerim.

Saygılar.

MaDMaX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

büro işi için derseniz bir şey demem ama kalkıp sahada bayan bir maden müh. düşünemiyorum. hem işciler kimi zaman dinlemiyorda
    Crazy_immortaL

skadkyl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı MaDMaX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    büro işi için derseniz bir şey demem ama kalkıp sahada bayan bir maden müh. düşünemiyorum. hem işciler kimi zaman dinlemiyorda
    sevgili arkadaşım madmax. yazını okur okumaz kınadım seni. neden dersen illa bir bayan maden mühendisi büroda çalışır sahada düşünemiyorum demen çok yanlış.benim tanıdığım bir sürü meslektaş bayan arkadaşım sahalarda şantiye şefi olarak çalışıyor. işçiler dinlemiyor diye bir kaide de yok. bu tamamen kişinin kabiliyetine kalmış bir durumdur. bugünkü şartlarda hala böyle düşüncelerin yer alması çok üzücü bir durum. bizlerde sizler gibi 4 yıllık bir eğitimi alıyoruz ve en az sizin gibi pekala da sahada çalışabiliriz. bu bir tartışma konusu bile edilmemeli. sonuçta bizler ayrımcılık yapmamalıyız meslektaşız. bunun bayanı ya da erkeği olmaz. isteyen bu mesleğe gönlünü veren seven her arkadaşım bayan olsa bile yapmalı ve bizler aksine bu tür zıt eleştiriler yapmadan desteklemeliyiz de. bayan tekniker arkadaşımı sonuna kadar destekliyorum. sakın iş yok diye endişelenme. herkes gönlündeki ekmeğini yer. mutlaka seninde çalışacağın bir saha olacaktır. karamsarlığı bir kenara bırak eleştirilerede öyle kulak asma. mesleğimiz zor olabilir. sevgilerimle....

Maden Y.Müh.
    Şenay KADIKÖYLÜ

MaDMaX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

:P ya bayan mühendis arkadaşlar az eğitim görüyor gibi bir telafuzda bulunmadım ve ayrıca ayrımcılık aklımın ucundan dahi geçmedi ve yapmam da. şahsi fikrim bayanlara yakıştıramıyorum şantiye yaşamını. sahalara inen varsada tebrik ederim. madencilik gibi zor bir sektörde bayanların çalışması tabi ki taktir edici. ama görmediğimden midir yada şöyle diyeyim kafama yerleşmiş bir fikir olduğundan dolayı olsa gerek bayanların bu mesleği yapması biraz tuhafıma gidiyor. sektör olarak güzel daha yeni yeni gelişim gösteriyor Türkiye'de ki bu gelişmeler devam edecek her geçen gün daha iyi koşullar ve daha güzel iş imkanları olacak. umarım yanlış anlaşılmamışım...
    Crazy_immortaL

nesrin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

bayan mühendisler olarak ocakta fazla titiziz. bu tutumumuz işçileri rahatsız ediyor. bu mesleği yapmayı çok seviyorum. bay veya bayan mühendis olmuş ne fark ederki sonuçta hepimiz aynı şartlarda aynı eğitimi aldık.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Asıl erkekleri almamak lazım bu sektöre, zaten herkes erkek Biraz denge gelsin. Tanıdığım sadece 2 tane mad. müh. var bayan ve sahada çalışan. 10 numara iş yapıyorlar, hatta biri Bursa'da bir mermer fabrikasında, iş sıkışınca forkliftide kullanıyo, makineleride kullanıyo, vinçin bile başında gördüm elinde kumandayla ayrıca ihracatta ondan soruluyo, ön muhasebede. Ama onun patronuda adam gibi biri, kızım da kızım diyo başka birşey yok, bayanlar hiç karamsarlığa kapılmasın, önemli olan işi sevmek ve yapmak istemek. İyi çalışmalar.