Toplam 8 sonuçtan 1 ile 8 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Bor Elimizdemi Kalacak? Bor Üstünde Oynanan Oyun!

Site Yöneticisi - Maden Mühendisi MiNeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    18
    Uploads
    19

post Bor Elimizdemi Kalacak? Bor Üstünde Oynanan Oyun!

Avrupa Birliği'nde bor madeninin zehirli maddeler kapsamına alınması konusunda sürdürülen lobi faaliyetlerinin olumlu sonuçlanması durumunda, Türkiye dünyaya karşı en stratejik madeni boru kullanamama tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.Avrupa Birliği'nde borun tehlikeli maddeler sınıfına alınmasına yönelik girişimler yoğunlaştı. Bor, zehirli maddeler kapsamına alınırsa bor üretimine ve bor ürünlerinin kullanımına kısıtlamalar gündeme gelecek. ...Haberin Devamı İçin Tıklayınız.

Rmzn_Crm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

Böyle sacmalık gormedım ben.. Dunyanın Strateji Madeni saydığı bir ürün üzerinde böyle bir çalışmaya girilmesi sacmalıgın daniskası. Kafayı yememek elde değil..

Saygılar
    [B][COLOR="DarkRed"]Maden Yüksek Mühendisi

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Keşke cıkartsalar böyle bir kanun! Hiç değilse yok pahasına sattığımız bor madeni elimizde kalır, belki ileride bu madeni işleyip çok daha değerli yardımcı ürünler olarak değerlendirmemizi sağlayabilecek gerçekten haysiyetli ve basiretli bir hükümetle çok daha büyük faydalar sağlarız. üretmek sıkıntı değil asıl önemlisi değerlendirebilmek. Bundan 10 yıl önce Denizli traverteninin satış fiyatı 50$/m2 idi, şimdi 8$'a traverten var. Niye gereksiz fazla üretimden. OPEC petrol üretimini kısmış niye pazarmı yok, alıcımı yok hayır sadece fiyatı düşer endişesi var. Biz işin ameleliğini yapalım başkaları kaymağını yesin. Şu anda Türkiyeyi sömüren isimler belli; Henkel, Lever, Bayern, Roche. Omo almayanınız varmı? Ya cif? Avrupa nükleer enerji santrallerini kapatıyor niye? çünkü çok çok 30 yıl sonra uranyum bitecek kalacaklar toryuma, toryum nerde Sivrihisar! Avrupanın işi gücü bizim kanımızı emmek, satmıyoruz desek almıyoruz desek kapımızda yatacaklar AB'ye girin diye. Ama nerdeee Kasımpaşadan karakter çıktığı nerde görülmüş(Dün de farklı değildi, görünenlerle gelecektede farklı olmayacak yani propoganda yapıyorum sanmayın), bu aralar tek favorim var Aysun KAYACI! İyi çalışmalar.

irfansayar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

vacs1024!
    sana sadece gülüyorum arkadaşım.kasımpaşadan adam çıkmaz deyişini kınıyorum.çok yanlış bir kelime.aysun kayacı mı favorin!süper bir haber gerçekten.bazı tespitlerin güzel ama aralarında öyle cümleler kullanıyosunki bir yandan yapıp bir yandan yıkıyosun.başlık bor sen neler yazıyosun.her başlıkta bunu yapıyosun.
    sadede gelelim:bor konusunda petrole alternatif çalışmalar var.bunlardan rahatsız olan bunu rant yapan insanlar calışmaları bir şekilde durdurmak istiyolar.borun sanayide kullanılmadığı yer yok.bence bu lobi boşuna bir çaba olur.kağıt,boya,deterjan,kozmetik,yakıt,ilaç gibi sanayilerde geniş bir kullanım alanı var.
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Doğru başlık bor,

ama borla başlayıp bitmiyorki bu serüven, "kağıt,boya,deterjan,kozmetik,yakıt,ilaç gibi sanayilerde geniş bir kullanım alanı var." Bende bunlardan bahsettim zaten. İstanbulda yaşıyorum ve evet Kasımpaşa konusunda ısrarlıyım, ne gördüm ne duydum çünkü! Aysun Kayacı örneğindeki imge önemli, o ahali-i cehalet oy vermese, belki 100 yıl ilerde olurduk kanaatindeyim. Ama tekrar söylüyorum amacım propoganda değil. Bana sorarsanız tüm politikacıları bir stadyuma toplayıp üzerlerine benzin döküp yakmak lazım! (Bu satırda aşırı mübalağa var lütfen vacs1024 çok canisin yorumu yapmayın). Bu arada ülkemizde boru değerlendirmek adına gerek bütçesi gerekse altyapısı kuvvetli bir çalışma yok diye biliyorum, varsa bilgilendirin gururlanalım. İyi çalışmalar.

ahmet yıldız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Sayın vasc (cavs diyesim geliyor, hani şu katil balina varya ) yorumun tam dam başında saksağan.. Senin oyunu kaç sayalım, çarpanı kaç olsun. Düşüncelerini kelimelerin arkasına saklama ne demek istiyorsan anlaşılır ve yalın bir türkçe ile yazarsan çok güzel olur.

Sana 60 yıl öncesinden bir örnek vereceğim. Nevzat Tandoğan ankara valisidir, o zamanlar ankaraya köylülerin girmesi yasaktır (inanmayanlar yakın tarih kitaplarını inceleyebilir) çünkü giyim kuşamları uygun görülmüyordu. Görüntü kirliliği oluşturuyorlardı. Sonra ne mi oldu. Tandoğan bilmem kaçıncı kattan atladı intihar etti. En önemliside şehre alınmayan o köylüler bu gün devletin değişik kademelerine geldiler. tabii giyim kuşamlarıda düzeldi kravat falanda takmaya başladır, gerçi fötr şapka takmıyorlar ama olsun. Beyinlerinin içindeki mi? hayır, o hiç değişmedi ruhları desen (çanakkale ruhu) o da bozulmadı. Bu milleti zorla dönüştürmeye çalışanlar hüsrana uğradılar ve uğramaya devam edecekler. Halkın verdiği oyu küçümseyenler, kendisi gibi düşünmeyeni adamdan saymayanlar. Tarihin çöplüğünde yeriniz hazır, yolunuz açık olsun efendim..

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Konuyla örtüşmüyor diye uzun uzun yazmıyorum ama müsade ederseniz anlatıyım. Ben aleni demokrasi karşıtı biriyim. (günümüz kullanımında, yoksa icat olduğu dönem kantonlarındakine değil) Verdiğiniz örnek çok güzel ama köy enstitülerinin kapatıldığı gün itibariyle geçerliliğini kaybetmiş. keşke o eğitim-öğretim kurumlarını kapatanlar erken ayrılsalardı dünyadan o zaman emin olun söylediklerim ve yazdıklarım gerçekten saçma olurdu. Ama durum ortada cehalet hat safhada! Tarihten örneklemele yaparsak Osmanlı akdenizi Türk gölü yaptığında demokrasiden eser yoktu. Daha yakına gelirsek Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kurarken kimseye danışmadı yani demokrasi falan yok ortada. Niye çünkü cahil çok o dömenlerde şimdide durum o zamandan farklı değil. Oy vermek demek ekonomiyi idare etmek, dış politikayı düzenlemek, iç işlerini kontrol etmek ve bunun gibi bir çok alanda söz sahibi olmak demek. Basit bir mantık sorusu okuma yazması olmayan birisi bunları yapabilirmi? Veya doğru olarak yapabilecek kişiye nasıl karar verir? Yani amaç kişiyi veya işi küçümsemek değil, herkesin yapabileceği işi yapmasını rica etmek. Düşünsenize ben bi koyunu yakalamaya çalışıyorum, ben başarana kadar ikimizde yaşlılıktan vefat ederiz zaten Bu arada benim oy çarpanı 0, oy vermeye layık birini henüz bulamadım. Bu sefer gerçekten konudan çok uzaklaştık, aslında konuşması zevkli ve yararlı olduğunu düşündüğüm konular bunlar eğer benimle aynı fikirde olan varsa bu forumda uygun bir yer ayarlanabilirse orada devam etmek isterim fikir alışverişine. Saygılar.

irfansayar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

Sayın vacs1024:
    bugun tekrar soyledıgım gıbı sektorel paylasımdan cok uzak kendı fıkırlerınızi yazıp konuyla alakasız yerlere surukluyosunuz.kişi bor arattırıyor sayfada birde bakmışsınız ne alaka bir sohbet.başka bir başlıktan devam edin lutfen.madenchi arkadaşımada katılıyorum bu arada.
    Konu irfansayar tarafından (05-06-2008 Saat 10:00 ) değiştirilmiştir.
    Maden Mühendisi
    İş Güvenliği Uzmanı
    İrfan SAYAR
    www.asdemirosgb.com