Çok katli masaların çalışma prensibi avrupa yapımı bazı titreşimli eleklere benziyor... Titreşim hareketi halatlar sayesinde asılı olduğu sasede gerçekleştirilmekte... yani 3 katlı masalarda, 3 masada halatlar ile birbirine vaglı ve tek bir şanzıman yardimi ile birlikte hareket etmekte masalar .... Bunun en buyuk yararı ( özellikle türk yapımı masası üreten firmalarin asıl yedek parça üzerinden para kazanmaktadırlar ve bana göre bilinçli bir şekilde yedek parça tüketimini artırmak adina bazı parçalar zayıf yapılmaktadır Cunku bu masalari yapan az sayıda firma vardir. Calistigim bazi tesislerde hergun baglanti kolunun kestigine değiştirildiğine ben kendim şahit oldum ki masalarda herhangi bir dengesizlik olup olmadigini calistirmadan once kontrol etmiş su terazileri ile denge ye almiştik ... ) yedek parça ve aşınan malzemelerin minimum olmasi, cunku mekanik sistem azaltilarak daha esnek ve flexible bir sistem olan halatlar sayesinde doğabilecek mekanik sorunlarin cogu minimuma (Sarı Burclarin asinmasi baglanti kollari, masa ayakları ..... gibi ) indirgenmiştir. Ayrıca diger avantajları cok az yer kaplamaları ve kurlumu diger masalara gore cok daha kolaydir ( beton işleri daha az şase iceriisne masalar yerlestirildigi için cok daha rahat, ön kurlum hazırlığı az )
Fakat bana gore tek bir sorunlari var; oda masa egimlerinin ayarlanmasi ....
Cunku farkli boyutta malzeme beslenmek istendiginde haliyle masalarin egimlerinin birbirinden farkli olmasi gerekmektedir ki istenen konsantre % si saglanmiş olsun. bu 3 masanin egimi yine halatlar yardimi ile ile ayarlanmakta ve birbirinden bagımsız degiller hepsi aynı anda hareket edip aynı egime sahip olabiliyorlar. Buda cok buyuk tesislerde kullanimina olanak sagliyor. bu 3 masayada ayni boyutta beleyecek malzemeniz olmali ki aynı egimde operate edebilin. türkiye de özellikle yaygın olan 5-6 masa ile calisan küçük tesislerde bana gore kullanim alani bulmasi bu yuzden ve maddi acidan zor....
Elbet bunlar benim kendi deneyimlerim ve goruslerim

yoruma acik ....