Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Soru

madenci44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

unhappy Soru

selam. arkadaşlar, abiler bu bölümü kazandığımda öyle çok eleştirildim ki anlatmakla bitmez. lise hocam askerliği kısa yaparsın (yani başka bi işe yaramaz) dedi , bazıları tanıdığın olmazsa iş bulaman, bazılarıda okuma seneye hazırlan dediler. valla çok çektirdiler.. sizlerin yorumlarını bekliyorum...
    teşekkürler...

Rmzn_Crm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

Merhaba Veli,

Demek eleştirildin evet olabilir aynısını bizde yaşadık. Ama biz bunu seninki gibi lise hocamızdan ya da akrabalarımızdan değil, ünideki kendi bölüm başkanımızdan yaşadık. Bize; "ne işiiz var bu bölümde, siz iş bulabileceğinizi mi sanıyorsunuz" derdi hep. Eee ne oldu şimdi o sözleri söylediğine pişman olmuştur belkide. Gerçi belkide motive etmek için söylüyordu bize böyle. Senin soyadın zenginmiş.. sen en güzel zenginliği yakalamışsın. Mesleğine önem verip değerini bilirsen cok mutlu hayat sürersin.. Buna güzel bir örenek,

1 gün mutlu olmak istersen gece uyurken şekerleme yap
    1 hafta mutlu olcaksan hafta sonu sevdiğin şeylerle meşgul ol
    1 ay mutlu olmak ıstersen evlen
    1 yıl mutlu olmak istersen zengin ol
    ömür boyu mutlu olmak istersen işine aşık ol...

Saygılar
    [B][COLOR="DarkRed"]Maden Yüksek Mühendisi

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Maden müh. iş bulamıycakmışta kim bulcakmış? En uzun iş arayan arkadaşım 1 hafta aradı. Oda o ara gelen teklifler cazip değildi. Gerçi bizde yabancı dil çok iyi haliyle tercih sebebi, Birazcık sermaye bulursan ufak ufak ticaretini kendin yaparsın sonra belki para artar üretici bile olursun, yok ben riski sevmem dersen en kötü nezaretçi olursun. Ülkede maden ruhsatı alınmamış 1 karış toprak kalmadı %10 u işletmeye geçse tüm üniversitelerde kurulsa bu bölüm yine müh. sayısı yine yetmez. Tam bilmiyorum ama şu anda 1 nezaretçi 6 sahaya bakabiliyor, yakında müh. sayısı çoğalırsa bu sayı 4 e iner buda %40 fazla müh. ihtiyacı demek. Ayrıca çalışma ortamı her an mangal yakmaya müsait başka bir iş koluda yok

İndirilme
    0
    Uploads
    0

2004 Gırıslıyım GIrdıgımde Ne Isım bvar Burda Dedım ve dıyenlerde COk Oldu Cogu Dalga Gercmek Icın Makına muhendıslıgımıydı Senınkı Dedıler 2.sınıfa kadar Bu Boyle Gıttı Su Anda Kım maden Muhendıslıgı Okudugumu Duysa Cok Guzel Meslek Dıyor.Yakında Mezun Olucam ve Stajha Gıttıgım Yerlerde ıs Buylmakta Sıkıntı Cekmeyecegımı Her Yerde Is Bulabılecegımı Soyluyorlar Muhendısler.Acıkcası Umutluyum Gelecekten Kendıme Planlar Bıle Yapıyorum SImdıden Okulumuzda Okutulmamasına Ragmen Mermer Isını Gelıstırecegım ve Mermer Fabrıka veya ocaklarında Is Arayacagım.
    Su AN Bolumumden Memnunum Mezun Oluncada Bu Isı Yapacagım.Bazıları Sırf Unıversıte Dıploması Olsun Dıye Okuyor Ama Ben Oyle Degılım.
    Saygılar..

İndirilme
    0
    Uploads
    0

mrb 2011 mezunuyum. haziranda okul bitti ve temmuz da işe başladım. daimi nezaretçi olarak okdar çok alım var ki! sen yeter ki çalışmak iste ve işini sev. madencilik hakkında bu şekilde yorum yapanlar inanın bu konuya uzak insanlar... aynı şeyleri her bu mesleği seçene söylüyorlar ama yazıkk ki gerçekler bu anlatılanlar gibi değil.şu da bir gerçektir ki madencilik geleceğin mesleğidir...

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Doğrosu bende kuşkulanmıyor değilim iş bulma konusunda, kısmet se seneye mezun olacam ama pek birşey öğrendiğim söylenmez .Bu kıytırık bilgimle nerde iş verirler onu da bilmiyorum .