Toplam 2 Sayfadan 1. Sayfa 1 2 SonuncuSonuncu
Toplam 33 sonuçtan 1 ile 25 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Netcad

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Netcad

Öncelikle konunun yeri yanlış ise moderatör arkadaşların taşımasını isteyerek başlayım...
    Netcad 'cad' tabanlı bir çizim programıdır ve son zamanlarda madencilik sektöründe de fazlasıyla kullanılmaktadır. Topoğrafik harita Jeolojik harita ve imalat haritasının yapımında ve genel sorunlarınıza yardımcı olmak isterim. Bütün modüllerini çok iyi bilmesemde madencilik için yardımlara hazırım...
    Saygılarımla...

ErkanDÜNDAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

netcad öğrenimi için istanbul içereinde ikamet eden birisinden özel ders alma şansım var mı?tanıdığınız birileri var mı?

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Alıntı sevket_sevket Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle konunun yeri yanlış ise moderatör arkadaşların taşımasını isteyerek başlayım...
    Netcad 'cad' tabanlı bir çizim programıdır ve son zamanlarda madencilik sektöründe de fazlasıyla kullanılmaktadır. Topoğrafik harita Jeolojik harita ve imalat haritasının yapımında ve genel sorunlarınıza yardımcı olmak isterim. Bütün modüllerini çok iyi bilmesemde madencilik için yardımlara hazırım...
    Saygılarımla...
    SELAMLAR NETCAD 5.0 DA MERMER OCAKLARI İÇİN İMALAT HARİTASI NASIL YAPILIR YARDIMCI OLURSAN SEVİNİRİM.

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Öncelikle Netcad 5,0 ile yaptığınız projeleri çıktı alacağınız pc de alt sürümü yüklü ise sorun yaşarsınız belirtmek isterim.
    İmalat haritası çizimi ise genel netcad bilginizin ne kadar olduğunu söylerseniz yardımcı olabilirim...(bu detay yada kapsamlı anlatım yapmam gerektiği hakkında bana yardımcı olur.)
    Saygılarımla

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Alıntı ErkanDÜNDAR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    netcad öğrenimi için istanbul içereinde ikamet eden birisinden özel ders alma şansım var mı?tanıdığınız birileri var mı?
    Maalesef istanbulda tanıdığım yok fakat netcad ile ilgili çok sayıda kurs var. Sadece madencilik için temelini alıp geliştiririm derseniz kapsamlı olmasa da bir çalışma içindeyim. Videoları bitirince upload edeceğim.
    Saygılarımla

İndirilme
    0
    Uploads
    0

öncelikle ilginiz için teşekkürler ben yeni öğreniyorum netcad i tamamen kendi imkanlarımla öğrenmeye çalışıyorum.gps le arazide aldığım koordinatları netcad te girerek harita yapmayı mümkün olduğunca tarif ederseniz sevinirim

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Şimdi öncelikle gps ile araziden aldığınız noktaları mapsource adlı programa atıyorsunuz.(garmin 60 csx kullanıyorrum sanırım her gps ile uyumlu br program detay bilmiyorum.)sonra programda kaydetmek istediğiniz sadece noktalar ise waypoints ler kalacak kalanları siliyorsunuz. ve file dan dosyayı dxf olarak kaydediyoruz. netcad programında autocad dosyaları olarak dxf yi açıyoruz.

buraya kadar ki kısım netcad de gps verilerinizi açmayı anlatıyordu. şimdi ise imalat haritasının çizimine bakalım.

Netcad de modüllerden netsurf e girip şev taraması diyoruz. Size altta ne yapacağınızı söyleyecekdir zaten. Şev üstünün ilk noktasını gösdter yazacaktır.şev üstü olarak aldığınız noktaları tek tek seçeceksiniz sonra mause ile sağ tıklayacaksınız altta bu defa size şev altının ilk nohtasını göster diyecektir. siz şev altı noktalarını da tek tek gösterdikten sonra tekrar mause sağ tıklayacaksınız. Ekrana gelecek pencerede bozuk şev(şevi siz belirleyin bozuk şev genel madencilikde kullanılan ) derseniz. size şev taramasını yapacaktır.
    Şevlerinizi yollarınızı vs çizdikten sonra. Kesit çizginizi çizin.
    Netpro/güzergah/güzargah tanımla /elaman-some kısmına tama m dedikten sonra
    Güzergah tanımları diye bir pencere gelecek
    Ekle diyorsunuzve bir isim veriyorsunuz. Bu güzergah dosyasına ktb uzantılı olarak kaydedecek.ismi verdikten sonra kaydet diyoruz sonra kabul diyoruz.
    Ekrana geldiğinizde güzargahı göstermenizi isteyecek.
    Kesit çizginize sağ tıklayın rengin değiştiğini gözlemleyeceksiniz
    Daha sonra kesin çizginizin kestiği noktalara nokta at komutuyl nokta atacaksınız.(burada dikkat edilmesi gereken noktalar tam mansıyla çizgi üzerinde olmalıdır.yakalama komutlarıyla tam çizgi üstüne atınız. (attığız noktalara kot vereceksiniz ki çizimi yapsın)
    NEtpro/enkesit/noktalardan profil diyorsunuz.
    Bütün kesit çizgisi üzerindeki noktaları tek tek gösteriyorsnuz(tıkladığınız nokta renk değişir)
    Daha sonra bütün işlemler bittikten nsonra sağ tıklıyorsunuz önünüze geleck pencere de kaydettiğimiz güzargah dosyası ktb uzantılı seçip kabul diyoruz ve daha sonra ekle deyip kse uzantılı bir dosya kaydetmemizi isteyecek ona da aynı ismi verin kaydet deyin ve sonra kabul
    Önünüze gelecek opsiyonlarda otomatikdir. Tamam deyip geçiniz.
    Bu işlemden sonra kesiti çizdirmeye geldi sıra;
    Netpro/profil/profil çizimi
    Önünüze gelen pencerede profil dosyaları yazan yerin altında bir yere sağ tıklayınız.
    En kesit dosyası ekle seçeneğini tıklayınız.
    En kesit dosyası seç penceresinde .KSE uzantılı sizin adını verdiğiniz kesit dosyasına tıklayarak kabul deyiniz.
    Opsiyonlardan istediğiniz ayarlamaları yapınız(ilk etapta olduğu gibi bırakın)
    Ve profil çiz seçeneğine basınız.
    Size kesiti aldı.
    NOT: önemli olan yaptığınız bütün işlemleri bir klasörde yapınız Türkçe karakte dosya adlarında kullanmaynız ve bilgisayarınız eğer bir yönetici ile kullanılıyorsa Türkçe karakter içerdiğinde masa üstünün dizini. C:/documentandsettings/güz/ destkop gibi bir dizin olacaktır.
    Burda güz kullanıcısının masa üstünde ki dosyayı Türkçe karakterden dolayı algılayamayan netcad programı çzimi yapamayacaktır.

Bununla ilgili bir video hazırlıyorum en kısa sürede upload edeceğim
    Bu anlatımımın faydası olması dileğiyle.
    (çok kısa bir sürede ve hızlı yazmak zorunda olduğumdan kelime ve harf hatalarımı görmezden geliniz)

Nokta yakala - son nokta yakal- kesişim noktası yakal gibi komutları kullanmaya dikkat ediniz
    Konu sevket_sevket tarafından (11-02-2008 Saat 13:31 ) değiştirilmiştir.

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Ilginiz Için Teşekkürler Söylediklerinizi Yapmaya çalışcam Inşallah Yaparım.

sakoc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    0
    Uploads
    0

merhabalar..topografik haritanızı surferV8 diye bir harita programında kolaylıkla cizebilirsiniz...ayrıca cızdıgınız bu harıtayı rahatlıkla autocadte cevirip cıktınızı istediğiniz ölçekte alabilirsiniz...
    ayrıca autocad land deskop adlı progrogramla istediğiniz noktaları atıp(x ,y,z) sonrada acık ocak dizaynı yapabilirsiniz..

İndirilme
    1
    Uploads
    0

konu hakkında detay bilgi verirseniz bir deneme yapayım ben. İstediğim 3 boyutlu modelleme yapmak. Dxf olarak elimde sahanın bilgileri var bunu surferde nasıl 3 boyutlu hale getireceğim.

acaip_biri
    Guest

şevket bey çok güzel anlatmışsınız imalat haritası çizimini. aynen uygulamama rağmen bir yerde hata yapıyorum sanırım bulamadım!! müsait bi zamanınızda görüntülü olarak sitede paylaşabilirseniz çok sevinirim.
    sorunun ne olduğunu anlatmaya çalışayım!: ölçek kısmını ayarlamama rağmen kesitler o kadar büyük çıkıyor ki ekran içine alamıyorum!! video şeklinde aktasrabilirseniz çok başarılı olur.
    şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar...

İndirilme
    1
    Uploads
    0

çalışdığınız proje bire bir arazi ölçümü ise dediğiniz sıkıntının olmaması gereki. Siz rastgele noktalardan yapıyorsanız deneme gibi bu sizin çok küçük bir alanın kesitini almaya çalışıyorsunuzdur. Videolu anlatıma gelince ayın 20 günü arazide olduğumdan ve çok yoğun çalıştığım için vakit bulamıyorum bahsettiğiniz gibi imalat haritası detay ve sesli olarak video kaydı gerektirdiğinden uygun bir zamanda umarım yapacağım.

Saygılar.

acaip_biri
    Guest

1,5 ha lık bir alan için yapmaya çalışıyorum. elimde koordinat var rastgele yapmadım. küçük bir alan tabiki ama kesit anlaşılmaz boyutta. umarım fırsat bulabilirsiniz. teşekkür ederim.
    saygılar

İndirilme
    1
    Uploads
    0

ncz dosyanızı gönderin bir deneyim videodan önce hatanızı saptamış oluruz en azından

İndirilme
    0
    Uploads
    0

unhappy netcad kursu...

netcad in madencilikte kullanımının ne derece önemli olduğu aşikar. adana da net cad öğretecek kurs veya şahıslar varsa lütfen haberleşelim. forumu takip ediyorum... bilenler varsa yardımcı olurmusunuz?

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Ankara daki arkadaşlar için arazide olmadığım süreçte her daim yardıma hazırım. Genel anlamda da kendi kendinize kendinizi geliştirmek isterseniz bu konu başlığı altında sorularınızı cevaplarım.
    Adana içinse muhakkak ki harita mühendisliği bürosu vardır. Bu tarz yerlerden yardım isterseniz yardımcı olacaklardır.
    Saygılarımla...

İndirilme
    0
    Uploads
    0

çok teşekkür ederim be de bir harita mühendisi arkadaştan yardım alacağım... öğrenme sürecimde size forumdan sorularım olabilir... tekrar teşekkür ederim iyi çalışmalar

İndirilme
    1
    Uploads
    0

elbette elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.
    Saygılarımla...

İndirilme
    0
    Uploads
    0

netcad i jpeg olarak kaydedebiliyormuyuz? nasıl? yardımcı olursanız sevinirim..

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Netcad i jpg olarak kaydetmekden kastınız nedir tam olarak yazarsanız sevinirim. Netcad Hakkında Merak Ettikleriniz diye bir başlık var. Oraya yazarsanız cevaplandırılacaktır.
    Saygılarımla...

HeNDeSe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    1
    Uploads
    0

Alıntı sevket_sevket Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Netcad i jpg olarak kaydetmekden kastınız nedir tam olarak yazarsanız sevinirim. Netcad Hakkında Merak Ettikleriniz diye bir başlık var. Oraya yazarsanız cevaplandırılacaktır.
    Saygılarımla...
    yani resim formatında demek istedi arkadaş heralde.print screen le yapabilirsin arkadaşım eğer ekran görüntüsüyle fix olmasını istersen tabi
    Memleketimizin henüz keşfedilmemiş servetlerini birer birer keşfetmek zorundayiz. Madencilik bize çok önemli sürprizlerde bulunacaktır.
    K. Atatürk

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Başlangıç kilometre bitiş kilometreden küçük olmalı- diye bi hata çıkıo..sebebi nedir acaba?

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Profil çizim penceresine baktığınızda opsiyonlarda başlangış ve bitiş km si yazan yerler var. Sizin oluşturduğunuz da burada 0 - 0 yazıyodur. Kesit ve güzergah dosyalarınızı kontrol ediniz. Dizinlerde türkçe karakter kullanmayınız.

Saygılarımla...

İndirilme
    0
    Uploads
    0

tsk ederim..galiba buldum...

İndirilme
    1
    Uploads
    0

Rica ederim . Kolay gelsin. İyi çalışmalar

Saygılarımla...