Ben stajı Bigadiç bor ocağında yapmıştım, oraya 40 milyon dolarlık bir tesis yapacaklardı, borik asit için, o zaman ham bor 250$ idi, halihazırda öğütülmüş bor da yapıyorlardı onun fiyatıda 450$ idi. Şimdi ilginç olan 1 ton ham bordan yaklaşık 900kg öğütülmüş bor elde ediliyordu. Yine 1 ton ham borda 500kg borik asit yapılabiliyordu. E buraya kadar ne var diyeceksiniz, ilginç olan borik asitin tonu 350$ idi. yani o dönemde 75$ zarar etmek için 40 milyon $ harcamayı planlamaktaydı eti borşu anki rakamlarıda bilmiyorum tesis varmı yokmu onuda. ama o dönemde ödeneği hazırdı. Sizede madenchinin yazdığı tesisleri kurup ülkeyi dolara boğmak duruken bu şekilde bir projenin ortaya atılması tuhaf gelmiyormu? Anladığım kadarıyla devletin içinde devletcikler, devletin üstündede sam amca var. Kesin olan şu ki bize bizden başkasının hayrı yok. Bazen niyetleniyoruz bizde bir tesis kuralım kromu en azından ferro olarak değerlendirelim diye. Ama rakamlar aşağıdakine yakın. Benim gibi 30 firma toplansak da yatırımı birlikte yapsak desek, 30 milyon$ hala rüya. (hem 30 ortak 30 koca demek o işten hakkaten hayır gelmez) Bankalar zaten bi tuhaf 30milyon kredi istesek, 40 milyonluk teminat isteyecek, o kadarlık mal mülk yapsam vallada çalışmam billada çalışmam. Yabancı ortak bulsak desek yine kaymağını onlar yiyecek. Düşünün arkadaşlar ne yapmalı? Benim aklıma inanın birşey gelmiyor. (zaten o kadar akıllıda değilim) yine bir alıntı ama bu sefer yazarı bilmiyorum. İyi çalışmalar.
Küçük beyinler kişileri, orta beyinler olayları, büyük beyinler ise fikirleri tartışırlar..

şu anki rakamlarıda bilmiyorum tesis varmı yokmu onuda. ama o dönemde ödeneği hazırdı. Sizede madenchinin yazdığı tesisleri kurup ülkeyi dolara boğmak duruken bu şekilde bir projenin ortaya atılması tuhaf gelmiyormu? Anladığım kadarıyla devletin içinde devletcikler, devletin üstündede sam amca var. Kesin olan şu ki bize bizden başkasının hayrı yok. Bazen niyetleniyoruz bizde bir tesis kuralım kromu en azından ferro olarak değerlendirelim diye. Ama rakamlar aşağıdakine yakın. Benim gibi 30 firma toplansak da yatırımı birlikte yapsak desek, 30 milyon$ hala rüya. (hem 30 ortak 30 koca demek o işten hakkaten hayır gelmez) Bankalar zaten bi tuhaf 30milyon kredi istesek, 40 milyonluk teminat isteyecek, o kadarlık mal mülk yapsam vallada çalışmam billada çalışmam. Yabancı ortak bulsak desek yine kaymağını onlar yiyecek. Düşünün arkadaşlar ne yapmalı? Benim aklıma inanın birşey gelmiyor. (zaten o kadar akıllıda değilim) yine bir alıntı ama bu sefer yazarı bilmiyorum. İyi çalışmalar.