-
[QUOTE=Programmer;2265]Arkadaşlar böyle bir konu açtığınız için öncelikle teşekkür ederim. Paylaşım hepimizin ihtiyacı olan birşey. Bazı düzeltemelerim olacak Surpac konusunda. Öncelikle programın fiyatı 40 değil 20 bin euro civarında. (türkiyede daha pahallı satılyor olabilir) Dünyada bu fiyata satılan programlar vulcan ve datamine. Piyasada (dünyada çimentoda genellikle datamine kullanılmaktadır.) Kaynak:world mining magazine. 3d modelleme yapabilen dünya klasmanında programlar olarak Vulcan ve datamine gösterilebilir. En kaliteli ve ne yazık ki pahallı olanlar bunlar. Surpac ve micromine ise daha ucuz çözümler, daha çok fay içermeyen, problemsiz madenlerde tercih edilmektedirler. Surpac ve micromine 3d değil 2.5 d olarak adlandırılan 2 boyutlu modellemenin biraz daha detaylısını yapabilmektedirler. Surpac (Survey Package) genelde survey konusunda kullanılmaktadır- maden modellemede yetersizdir. Micromine ise çok pratik ve surpace göre kullanımı daha basit ve daha çok fonksiyon içermektedir.Yazılım konularında bana buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca karar vermeden önce mutlaka dünyadaki magazineleri takip edin. Çünkü türkiyede niteliksiz yazılımlar çok pahallı fiyatlara satılabilmekte ve bununla birlikte yetersiz ve yanlış eğitimler gerçekleştirilmektedir. Programlar konusunda daha önce o programı kullanan firmalar ve kuruluşlarla mutlaka temasa geçin.[/QUOTE]
Sayın Programmer ben forum da yeniyim iletinizdeki dünyadaki magazinleri takip edin demişsiniz mümkünse dünya çapında bilinen takip etseniz iyi olur dediğiniz bana ve forumdaki arkadaşlara önereceğiniz dergi vs. varsa yazarmısınız?
-
forum da sorulan sorulara neden cevap verilmediğini öğrenebilirmiyim. Saygılar...
-
Sebeb;
Yazıları olan arkadaşların iş yogunlukları yada başka sebeblerle siteye uğrayıp mesajlarını takip etmemeleri olabilir. Özel mesaj atarsanız kendısıne mailine ulaşacak ve siteye gelip cevaplayacaktır.
Saygılar
-
[QUOTE=muzafferalucra;10032]Arakadaşlar, buyrun surpac eğitim dökümanları, güle güle kullanın...
[url]http://rapidshare.com/files/269087251/surpac.rar.html[/url][/QUOTE]
link ölü.. yenileyebilir misiniz...saygılar..
-
arkadaşlar ben 9 eylül mezunuyum. Bitirme projem olarak sondaj log ve topoğrafya bilgilerinden başlayarak bir kil sahasını jeoistatistik olarak modelleyip, basamakları ve yolları oluşturup kısa orta ve uzun vadeli olarak görüntülerini hazırladık bir arkadaşımla birlikte. Tezimizin sonunda da Surpac'da hiç bilmeyen bir kişinin dahi eline aldığında adım adım sonuna kadar gelip modellemeyi başarabileceği şekilde bilgilendirme kısmı ekledik...tez yanlış hatırlamıyorsam 147 sayfa ve 10 adet A0 ocak görüntülerinden oluşuyor. Toplam 4 aya yakın durmaksızın haftanın 7 günü yapılan bir çalışmanın ürünüdür ancak dosya boyutu nedeniyle ben upload edemiyorum... Projeye ulaşmak isteyen arkadaşlar olursa Dokuz Eylül üniversitesi Maden mühendisliği bölümünde bulunuyor oradan temin edebilirler. Dediğim gibi proje tamamen ben ve bir arkadaşıma aittir emek bizim emeğimiz kafanızda soru işareti kalmasın.
Surpac Örnek Kil sahası modellemesi, Dokuz Eylül Üniversitesi - 2010 Deniz Ural, Ilgın Ablan