Surpac Vision adlı yazılımı deneyebilirsiniz..
[url]www.gemcomsoftware.com[/url]
[url]www.jeodijital.com[/url]
Printable View
Surpac Vision adlı yazılımı deneyebilirsiniz..
[url]www.gemcomsoftware.com[/url]
[url]www.jeodijital.com[/url]
bu surpac denen programı indirdim ama açamadım...
Surpac lisansla çalışan bir program. Çalıştıramaman gayet doğal.
Surpac fiyatı yaklaşık 40 000 euro olan ve şuanda en yaygın olarak kullanılan bir madencilik proğramıdır. Dokuz Eylülde öğrencilere ders olarak verilmeye başlanmıştır. Proğramı Türkiyede veren firmanın adresini zaten ilgili bir arkadaşda aşağıda vermiş. Bu proğrama saha içerisinden alınmış olan sondaj sonuçlarını vererek çok kapsamlı bir üretim proğramı yapabilirsiniz. Ama fiyatından dolayı ancak kurumsal firmalar yada üniversiteler kullanabilmekte ileride iş ilanlarında bol bol surpac bilenler tercih sebebidir diye görebiliriz.
Set Çimento Ankara Fabrikası
Hammadde Mühendisi
Selam arkadaslar. Bu program hakkında dokuman, video gibi kaynakları olan arkadaşlar lutfen bizlerle paylaşsın. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkurler, basarılar...
cagatay beyın dedıgı gıbı bu programa sahip olabilmek için (40000-50000)euro gözden cıkarmak gerekıyor.Türkiye gibi, madencilik sektörünün GSMH daki yeri %1-2 seviyesindeyken (malesef) ki (bu madencilik faaliyetlerinin ne kadar gelişmiş oldugunun göstergesidir!!! )
bu nedenle; programa sahip kurumlar turkiyede 1 veya 2 firma belki olabilir.
Bunun yerıne açık ocak planı yapabilecek ve ayrıca kolayca elde edinilebilecek ve evindede rahatca calısılabilecek baska programlarda calısılabılınir. örn. autocad land destkop gibi.. kesinlikle yazdıklarım yanlıs anlasılmasın !. surpaca alternetif bir program degildir...örn surpac ta degişen fiyatlara göre üretimi yonlendirmek mümkünken,autocad te boyle bir sey soz konusu degıldır.autocad de sadece uc boyutlu olarak plan (acık ocak dızaynı) yapablirsın okadar..
Tabiki madenciler olarak boyle bir programa sahip olmak isteriz. keske türkiyedede madencilik programları yazılabilse ve uygulanabılse.
Arkadaşlar böyle bir konu açtığınız için öncelikle teşekkür ederim. Paylaşım hepimizin ihtiyacı olan birşey. Bazı düzeltemelerim olacak Surpac konusunda. Öncelikle programın fiyatı 40 değil 20 bin euro civarında. (türkiyede daha pahallı satılyor olabilir) Dünyada bu fiyata satılan programlar vulcan ve datamine. Piyasada (dünyada çimentoda genellikle datamine kullanılmaktadır.) Kaynak:world mining magazine. 3d modelleme yapabilen dünya klasmanında programlar olarak Vulcan ve datamine gösterilebilir. En kaliteli ve ne yazık ki pahallı olanlar bunlar. Surpac ve micromine ise daha ucuz çözümler, daha çok fay içermeyen, problemsiz madenlerde tercih edilmektedirler. Surpac ve micromine 3d değil 2.5 d olarak adlandırılan 2 boyutlu modellemenin biraz daha detaylısını yapabilmektedirler. Surpac (Survey Package) genelde survey konusunda kullanılmaktadır- maden modellemede yetersizdir. Micromine ise çok pratik ve surpace göre kullanımı daha basit ve daha çok fonksiyon içermektedir.Yazılım konularında bana buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca karar vermeden önce mutlaka dünyadaki magazineleri takip edin. Çünkü türkiyede niteliksiz yazılımlar çok pahallı fiyatlara satılabilmekte ve bununla birlikte yetersiz ve yanlış eğitimler gerçekleştirilmektedir. Programlar konusunda daha önce o programı kullanan firmalar ve kuruluşlarla mutlaka temasa geçin.
Elinize sağlık programlar hakkında daha detaylı bilgileride bizlerle paylaışırsanız seviniriz.
Merhabalar,
Bu yazılımı Türkiye'de yaklaşık 20 'nin üzerinde madencilik şirketi kullanıyor. En büyük kullanıcılarından birisi de 19 çalışanı ile TKİ. Dedeman Madencilik, Yamas, Özdoğu aklıma gelenler..
[QUOTE=sakoc;2143]cagatay beyın dedıgı gıbı bu programa sahip olabilmek için (40000-50000)euro gözden cıkarmak gerekıyor.Türkiye gibi, madencilik sektörünün GSMH daki yeri %1-2 seviyesindeyken (malesef) ki (bu madencilik faaliyetlerinin ne kadar gelişmiş oldugunun göstergesidir!!! )
bu nedenle; programa sahip kurumlar turkiyede 1 veya 2 firma belki olabilir.
Bunun yerıne açık ocak planı yapabilecek ve ayrıca kolayca elde edinilebilecek ve evindede rahatca calısılabilecek baska programlarda calısılabılınir. örn. autocad land destkop gibi.. kesinlikle yazdıklarım yanlıs anlasılmasın !. surpaca alternetif bir program degildir...örn surpac ta degişen fiyatlara göre üretimi yonlendirmek mümkünken,autocad te boyle bir sey soz konusu degıldır.autocad de sadece uc boyutlu olarak plan (acık ocak dızaynı) yapablirsın okadar..
Tabiki madenciler olarak boyle bir programa sahip olmak isteriz. keske türkiyedede madencilik programları yazılabilse ve uygulanabılse.[/QUOTE]
Merhaba.. buray yeni uye oldum.Surpac kullanmayı ogrenmek ıstıyorum.Ama elimde yardımcı hicbir kaynagım yok.Kaynak bulmamda yardımcı olursanız sevınırım.
merhaba arkadAşlar
foruma yeni üye oldum
surpac pragramı ile ilgili bitirme ödevi hazırlıyacağım acilen yardıma ihtiyacım var surpac ile ilgili dökümanlar lazım yardım ederseniz çok sevineceğim bitirdikten sonra da bilgi isteyen arkadaşlarla hazırladıklarımı paylaşmaktan çekinmem
ben surpac programını ogrenmeye niyetlendim ve blok model cıkartmaya kadar geldim sizce bunun ustune gitmeli miyim yoksa vulcan yada datamine ogrenmeye mi calışayım yardımcı olursanız cok sevinirim
yani bu programı elimize aldıktan sonra nası alıştırma yapabiliriz kendmizi nası geliştirebiliriz biraaz yardım etseniz???
Hocam blok modellemeye kadar geldiyseniz bundan sonra size tavsiyem Vulcan ve Datamine üzerine uzmanlaşmanız. Çünkü bildiğiniz gibi yurtdışında kanada ve avustralyada özellikle sadece bu 2 program madencilik hesaplamaları için büyük danışmanlık firmaları tarafından kullanılıyor. Çünkü diğer programların hata payları çok yüksek. Zaten ülkemizde de bu sebeple iyi sonuç alan firma yok diğer programlardan. Yalnız Vulcan ve Datamine diğer programlara göre çok daha pahallı yazılımlar, bu da küçük ölçekli firmalar için bir dezavantaj oluşturuyor.
yardımlarınız için cok tesekur ederim fakat bi sorunum olacak muhtemelen ben daha 2 sınıftayım vulcan yada datamine bulmam muhtemelen zor olacak acaba programı ede edebilecegim link falan varmıdır elinizde??
Şimdi bu tip programların çalışan linki yok zaten modular tipte olduğu için standart programlar gibi değiller. Bazı üniversiteler bu programları kullanmaktalar. Veya staj sırasında firmalarda öğrenilebilinir. Onun dışında temsilcilerin eğitim programları oluyor onları takip edebilirsiniz.
Dokuz Eylül Ünide okuyorum fakat. surpac in ders olarak verildigini göremedim hicç
surpac kulanıcısıyım isteyen arkadaslara yardımcı olabilirim
[QUOTE=efe42;4984]surpac kulanıcısıyım isteyen arkadaslara yardımcı olabilirim[/QUOTE]
yardım derken program ın temininden başlasak:)
Evet bende orkun kardeşime katılıyorum :)
Selam efe42,
Bende surpac kullanıcısıyım ama surpac komutlarında yarısından fazlasını bilmiyorum.
Surpac ta birden fazla noktayı tek seferde nasıl birleştirip segment haline getirebilirim.
Yardımın için şimdiden teşekkür ederim.
Vulcan programını ve ilgili dökümanlarını arıyorum.Yardımcı olabilecek arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim.Herkese iyi çalışmalar...
datamine hakkında türkçe döküman gönderen arkadaşlara datamine 3 linki verilir. SAYGILAR
[QUOTE=belief0683;7346]datamine hakkında türkçe döküman gönderen arkadaşlara datamine 3 linki verilir.[/QUOTE]
ifadesi paylaşım ilkesine aykırıdır diye düşünüyorum. Paylaşım karşılıksız olmalıdır.
ben Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim....surpac dersi alıyorum programda var kullanıyorum şuan fakat aynı anda sadece 10 kişi kullanabiliyor programı bu yüzden yardımcı olamıyacağım özür dilerim arkadaşlar....komutları bi ara toparlıyacağım size temin edebilirim....ayrıca elinizde bu program olsa bile hiçbirşey yapamassınız bu program sondaj verileri collar- survey-jeology-sample gibi verilerin beslenmesi ile çalışır bu veriler elinizde yoksa boşuna uğraşmayın tki den belki verebilirler bu verileri program öğrendiğinizi söyleyip başvurursanız olabilir??
[url]http://www.datamine.co.uk/Downloads/download_temp.htm[/url]
amacım paylaşımı teşviktir. yanlış anlaşılmaktan yoruldum. saygılar
Arkadaşlar surpac'ı "bir şekilde" buldum.
kuruluyor ancak çalışıtırınca dll dosyası bulunamadı diye hata veriyor.
Bu sorunu çözen var mı aranızda?
[QUOTE=madenci26;9232]Arkadaşlar surpac'ı "bir şekilde" buldum.
Bu sorunu çözen var mı aranızda?[/QUOTE]
NET Framework 3.0 ve 3.5 kurmayı dene. yine olmazsa başka bir yerden indirip kurmayı dene. kolay gelsin..
Arakadaşlar, buyrun surpac eğitim dökümanları, güle güle kullanın...
[url]http://rapidshare.com/files/269087251/surpac.rar.html[/url]
[QUOTE=madenci26;9232]Arkadaşlar surpac'ı "bir şekilde" buldum.
Bu sorunu çözen var mı aranızda?[/QUOTE]
Link var mıdır ?
arkadaşlar surpac 6.1.2'nin yamasını nereden bulabilirim?
[QUOTE=mtuncel1971;10045]Link var mıdır ?[/QUOTE]
linkten öte zaten surpac'i resmi sitesinden indirebiliyorsunuz. Önemli olan yamasını bulmak.
karaelmas üniversitesindede ders olarak okutuluor. derslere ek olarak yardımcı bilgiler verebilecek arkadaşlar varmı
Jeolojik modelleme ve maden planlama yazılım ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için [url]www.jeodijital.com[/url] adreslerimizden bilgi edinebilir ve türkçe broşür, refaranslarımız, demo indirme gibi her türlü konuda bize ulaşabilirsiniz.
Jeolojik modelleme ve maden planlama yazılım ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için [url]www.jeodijital.com[/url] adreslerimizden bilgi edinebilir ve türkçe broşür, refaranslarımız, demo indirme gibi her türlü konuda bize ulaşabilirsiniz.
Surpac ile ilgili eğitim dökümanlarını nasıl temin edebilirim?
Slm arkadaşlar bende surpac kullanıcısıyımm...
Orkuncecen arkadaşın dediği gibi surpac sondaj verilerinin collar-survey-geology-sample adı altında oluşturulan 4 adet excel dosyası ile beslenir.bu verilere göre database oluşturup programı çalıştırırsınız sonrası komutlar.evet bazı arkadaşların dediği gibi faysız ve sorunsuz sahalar için daha ideal ama tki bunun için gemcom firmesından surpaca destek minex programıda kullanmaya başladı.minex daha çok fay modellemesinde kullanılıyor ve surpac la bağlantılı minex te fayı modelleyip surpac a aktarıyorsunuz.%100 sağlıklı olmasada fikir veriyor.
arkadaşlar yanlış düşündüğünüz bir durumu düzeltmek istedim. illede projeye sondaj veri tabanından başlanacak diye bir kaide yoktur. daha önceden kağıt üzerinde oluşturulmuş, cevher ve ocak kesitlerinden bile bir model oluşturabilirsiniz. topografyanın oluşturulması veya aramadaki ölçüm sonuçlarını (fay, jeolojik sınırlar vs..) surpaca aktarabilirsiniz. ayrıca elinizde veri olmasında gerekyok, kafanızdan sanal sondajlar oluşturabilirsiniz. çalışmak istedikten sonra herhangibir şirketin 5 tane sondajını alın verileri girin. veri girişi excel omasına da gerek yok, notpad, access, sql, oracle vs.. birçok veridepolama türünü kullanabilirsiniz.
tki minex'i surpac'a destek olsun diye kullanmaktan ziyade; aslında blok model tabanlı çalışan tüm madencilik yazılımları metalik maden yataklarının modellenmesine yönelik kullanılır. kömürde kullanılmazmı? tabiki kullanılır fakat kömür sedimanter olarak oluştuğu için, tektonik hareketlerin etkisiylede antiklinal, senklinal ve kompleks fay yapıları mevcuttur. kömür havzasında jeoistatistiksel kestirim yapılması için sahanın ilksel hale getirilmesi gerekmektedir. yani faylar, atımlar geri alınmalı antiklinal ve senklinaller ilksel duruma dönüşütrülmelidir. sonra kestirim yapıp tekrar bugünkü hale getirilmedir. fazla uzatmayayım, kısacası minex kömür yataklarının modellenmesi için özel olarak üretilmiş bir yazılımdır Surpac ve diğer blok model kullanan madencilik yazılımlarıyla karıştırmayın. surpacta ortam ilksel hale getirilmezmi, getirilebilir ama çok uzun ve karmaşık bir işlem sürecinden sonra. ayrıca kömürdeki saçaklanma yapısını surpacta dahil hiç madencilik yapılımda yapamazsınız. çünkü minex, blok yerine ileri grid teknolojisini kullanıyor. surpacta fay modellemsi var ve çok iyi. ama demin dediğim gibi komplex bir fa yapı varsa kesinlikle minex.. banug arkadaşımında dediği gibi fayları minexte yapıp geri kalanı surpacta yapıldığını zannetmiyorum. minexte yeraltı modellemesi yoktu, o anlamda surpac kullnaılıyor. birde surpağın minesched diye ileri bir planlama modülü var. yeraltı planlaması yapmak için yine surpac kullanıyorlar.
kolay gelsin..
orkun arkadaşında dediği gibi collar-survey-geology-sample excel dosyaları oluşturmanız gerekiyor.ben tki nin çanakkale bölgesinde görevliyim ve surpac ı burada ben kullanıyorum.bu verileri 500 sondajla oluşturmak bir haylı zamanımı aldı.bu dosyaları surpac a yükleyip database oluşturmalısınız.zaten bu database üzerinden çalışıyor program.sonrası tamamen komut...tabii ben şuanda %100 kullanıcı değilim yani öğrenmeye devam.ama işimizi görecek kadarını çözdük proje yapabiliyoruz en azından bilgim dahilinde yardımcı olabilirim.
muzaffer kardeşim tki minex i öncelikli fay modellemesi için aldı biliyorum çünkü kurslarına katıldım ve tki çalışanı olarak surpac kullanıyorum.minex surpac a göre daha sağlıklı bir fay modellemesi sunuyor.tabiki dediğin gibi minexte undergrand (yer altı) modellemesi yok biz zaten bunuda surpac ta gördük...mutlaka minex in birçok işlevi vardır fakat tki bunu faylamada kullanıyor.bunun dışında dediklerine %100 katılıyorum.