-
İngilizce
Uzun süredir kafama takılıyor herkes ingilizce kesinlikle öğren diyor ki buna katılıyorum ancak çalışan bazı abilerime-ablalarıma sordum işteyken hiç ingilizce kullanmadım dedi..Şimdi merak ettiğim ingilizce (kişisel olarak kendini geliştirmek dışında)sadece işe girmek için mi lazım .Bir maden müh. ingilizceden tam anlamıyla nerede yararlanıyor..cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..
-
Bunu şöyle anlatmak gerekir ;
Özel bir yeraltı kömür ocağında mühendislik yapıyorsun ingilizceyi hiç kullanmazsın(işine yaramaz demiyorum)
Özel bir Mermer Fabrikasında Satış kısmında çalışırsın ingilizce veya başka diller gereklidir.
Müşavirlik kanadında çalışıyorsundur ingilizceyle hiç işin olmaz ama ingiliz bir müşteri gelir cebi para dolu hiç birşey yapamazsın.
Nerde ve hangi sektörde çalışırsan çalış nitelikli bir firmada çalışman senin ne kadar nitelikli olduğunla alakalıdır. Yabancı dil de buna etki eder.
Ben ingilizce bilmiyorum ama en büyük pişmanlığımda hayatta bu. Bir yabancı dil ağırlıklı lise mezunu olarak.
Bu arada ideal olarak ingilizceyi hiç kullanmadım işteyken diyen abi ve ablalarını alıyorsan sorun yok. İngilizce bilmeyen birçok maden mühendisi var sektörde çok iyi para kazananlar da var. Bunu iş bulmak veya para kazanmak olarak düşünme.
-
Herkesin kendince çizdiği bir yol vardır diye düşünüyorum. İngilizce bilmek şart değil ama bilinmesinin faydasıda olur. Ben ilk iş görüşmemi hatırlıyorum. Okuldan yeni mezun oldum askerliğimide yapmamıştım. Bir mermer fabrikasına gittim iş başvurusu yapmaya biraz görüştük patronla şu an maden mühendisine veya bir mühendise ihtiyacımı yok dedi bana, peki dedim oradan tam ayrılacakken ingilizcen nasıl senin diye sordu, bende iyi dedim. Arap bir müşteri ile ertesi gün görüşmesi varmış ingilizce bilen kimse yokmuş fabrikada, tamam dedi yarın gel başla o zaman hemen başladım ve o gün görüşmeye gittik ve işi bağladık. Böylece mermer sektörüne giriş yaptım. Yani İngilizce bilmek avantajdır. O gün bugündürde mermer sektöründe devam ediyorum.
-
yorumlarınız için teşekkür ederim gerçekten aydınlatıcı oldu ...
-
Hiç kullanmazsın demiyorum ben de. Zamanında çalıştıgım bir ocakta dağ başınd aolmama ragmen bazen yabancı uyruklu ziyaretcılerımız ve müşterilerimiz vardı. Ornegin tatil kentinde bir yerde yukarlarda bir ocakta çalışıyorsun. Bir yabancı merak edip ocaga cıkabiliyor.. Misafirdir ilgilenmek lazım gelir.. İlgilenirsin ve bu patronlarınında şefininde hoşuna gider. Biri ocagı gorur doner ve oradan ürün almak ister sen orda cıkıp anlaşabilirsin. İngilizce şart degil ama bilmekte fayada var..
Eğitim Şart!:)
Saygılar
-
Dil bilmek kadar göreceli bir kavram yoktur.Kimi iki kelime bilir,o dili konuştuğunu söyler.Kimi bilir,yetersiz olduğunu düşünür bilmiyorum der.
Dil bilmek dünya üzerinde daha fazla insanla konuşabilecek durumda olabilmektir.Konuşmak insanları diğer varlıklardan ayıran bir özellik ise,iş için gerekli olmasa dahi dil bilmek çok önemlidir bence.
-
abilerim ben maden müh.2.sınıf ögrencisiyim ingilizceye bir türlü ısınamıyorum biliyorum bana gelecekte çok lazım olacak ama olmuyo,bir çok kere başladdım ama devamını getiremedim
-
[QUOTE=marbelefe;11869]abilerim ben maden müh.2.sınıf ögrencisiyim ingilizceye bir türlü ısınamıyorum biliyorum bana gelecekte çok lazım olacak ama olmuyo,bir çok kere başladdım ama devamını getiremedim[/QUOTE]
ben de maden ikinci sınıf öğrencisiyim (SDÜ) Kardeşim bütün hocalar ingilizcenin sağlam olması görüşünde ancak bu abilerimizin de dediği gibi çalıştığın işletme yada kamu kuruluşunun ekonomik fiziki ve siyasi durumuyla paralel.. Şu an çalışmıyoruz ama yabancı dil temelimizi ilerde blunmak istediğimiz pozisyona göre ayarlamak en sağlamı.. İngilizce zateb uluslararası bir dil olduğu için ilk başta olması gereken bi dil... Sonrasın da örneğin madencilik makina ekipmanları imalatı ya da ithalatı yapan bi firmada çalışmak istiyorsan almanca büyük bi tercih.. Yada maden çıkarma teknikleri arge'sinde rusça ağır basar bu doğrudan ülkelerin konularında ki gelişmişlik düzeyiyle alakalı.. Ancak kendini buna göre ayarlayıp kasmanın pek bi anlamı yok keza maden müh olduktan sonra büyük hayallaerin gerçekliğini bekleme çok az insana güzel ve büyük fırsatlar çıkıyor.. Kendini bu derece geliştirip itfaiyeci olaN tanıdığım maden müh mevcut.. Güler misin Ağlar mısın :S
-
[QUOTE=marbelefe;11869]abilerim ben maden müh.2.sınıf ögrencisiyim ingilizceye bir türlü ısınamıyorum biliyorum bana gelecekte çok lazım olacak ama olmuyo,bir çok kere başladdım ama devamını getiremedim[/QUOTE]
kardeş kimsede bizden şakır şakır konuşmamızı istemiyor veya edebiyat kitabı yazmamızı istemiyor. 3-7 kelimelik cümleleri geniş zaman olarak kurmayı bil zaten az buçuk yeter geriside sen ingilizceyi kullandıkça gelişir. sitemizde ingilizcede en çok kullanılan 3000 kelime diye bir konu başlığı var. oraya bir göz at derim faydalı olacağı kanaatindeyim....