-
Kütahya DPÜ Hakkında..
Öncelikle merhabalar.. Bu yıl DPÜ'de Maden Mühendisliği bölümüne başlıyorum.. İlk tercihim DPÜ Madendi ve geldi.. İsteyerek okuyacağım bir bölüm yani zorunluktan değil :) Henüz bi yurt veya ev ayarlayabilmiş değilim.. Önceden DPÜ'de okumuş veya Kütahya Merkez'de oturan arkadaşlarımız bana yurt tavsiyesinde bulunabilir mi? Bir de ev kiraları hakkında bilgi almak istiyorum.. Daha çok sorum var ama şimdilik bunlar gerekli :)
-
[QUOTE=Cehennemin DPU;4490]Öncelikle merhabalar.. Bu yıl DPÜ'de Maden Mühendisliği bölümüne başlıyorum.. İlk tercihim DPÜ Madendi ve geldi.. İsteyerek okuyacağım bir bölüm yani zorunluktan değil :) Henüz bi yurt veya ev ayarlayabilmiş değilim.. Önceden DPÜ'de okumuş veya Kütahya Merkez'de oturan arkadaşlarımız bana yurt tavsiyesinde bulunabilir mi? Bir de ev kiraları hakkında bilgi almak istiyorum.. Daha çok sorum var ama şimdilik bunlar gerekli :)[/QUOTE]
Göksel aramıza hoşgeldin diyerek başlayım.
Öncelikle konuyu buraya taşıdım çünkü soru sormuşsun. İkinci olarak Kütahya Dpü mezunuyum. 2000-2004 yıllları arasında kütahya da bulundum ve Cumhuriyet (mecburiyet) caddesinde oturdum. Özel yurtlar hakkında bir bilgim yok olan arkadaşlar sanırım yardımcı olucaklardır.
Ev konusuna gelince küçük vilayetlerde ev kiralamak her daim zor olmuştur. Çünkü buralarda gelişmiş sanayi olmadığından halkın büyük bir çoğunluğu öğrenciyi müşteri olarak görür. Kütahya da aynen böyle bir şehir. Kütahya da bulunan Hava Er Eğitim Tugayı ve Dumlupınar Üniversitesi Şehrin büyük bir geçim kaynağı :)
Belirli bir zaman geçtikten sonra ev için arkadaş bulup yurttan ayrılmak istersen ev konusunda yardımcı olurum...
Saygılar...
-
Teşekkür ederim Şevket abi :) Peki Kütahya'da nasıl vakit geçer? Sosyal aktiviteler ne düzeyde? Yani sıkılmadan nasıl okuyabilirim? :)
-
[QUOTE=Cehennemin DPU;4501]Teşekkür ederim Şevket abi :) Peki Kütahya'da nasıl vakit geçer? Sosyal aktiviteler ne düzeyde? Yani sıkılmadan nasıl okuyabilirim? :)[/QUOTE]
Bu konuda çok fazla bir alternatifin yok:) sosyal aktiviteden kastın ne tabiki onu da bilmek gerek.ama merak etme ne istersen bulabileceğin 50 dk mesafede bir şehir var. Hey gidi memleketim. [B]ESKİŞEHİR[/B];)
-
Kütahyayı sormus Şevket'im sen yine milliyetcilik yapıp Eskişehir'ini sokmuşsun araya... Ya ben 2004 te son haftalarda 1 hafta gittim Kütahya'ya ve güzel zaman geçirdik. Ortamın olursa her zaman güzel vakit geçirirsin kardeşim. Gerçi beni Hisar a cıkarmadılar ama olsun.. kafeleri felan guzeldi. Hey gidi birde ne burs yatmıştı o hafta ya şansımıza. yedik içtik gezdik. Tabii sigara düşürme makineside ayrı bir zevkli idi.. Kütahya küçük ama şirin bir yer. Tahminim askerliğimde oraya çıkıcak gibi hayırlısı..
Saygılar
-
Pazartesi sabahı Kütahya'da olacağım.. Yurt falan bakmak için.. Tavsiye edebileceğiniz yurtlar var mı?
-
[QUOTE=rmzn_crm;4517]Kütahyayı sormus Şevket'im sen yine milliyetcilik yapıp Eskişehir'ini sokmuşsun araya... Ya ben 2004 te son haftalarda 1 hafta gittim Kütahya'ya ve güzel zaman geçirdik. Ortamın olursa her zaman güzel vakit geçirirsin kardeşim. Gerçi beni Hisar a cıkarmadılar ama olsun.. kafeleri felan guzeldi. Hey gidi birde ne burs yatmıştı o hafta ya şansımıza. yedik içtik gezdik. Tabii sigara düşürme makineside ayrı bir zevkli idi.. Kütahya küçük ama şirin bir yer. Tahminim askerliğimde oraya çıkıcak gibi hayırlısı..
Saygılar[/QUOTE]
Milliyetçilikle alakası yok öğrenci olmak açısından iki şehir çok farklıdır. Yaşayan ve gören iyi bilir. Erkek öğrenci yurtları hakkında çok geniş bir bilgim yok fakat kesinlikle anlaşma yaparken çok dikkatli ol. Sözleşme metinini 1 saat de sürse oku. Bir sözleşme yapmayan birçok yurt var. Senelik senetlere imza attırırlar. ' ay sonra nefret gelir yurtta bir saat bile duramıyacak bir yer olduğunu anlarsın fakat gidip kalmasanda bir sene paşa paşa ödersin senet yaparsan. Bu konuya dikkat et gerisi önemli değil. Kütahyanın neresinde olursa olsun şehirde ulaşım sorunu yok...
Saygılar...
-
Anladım senelik senede imza atmayacağız o zaman :) Çok teşekkür ederim yardımlarınız için :)
-
[QUOTE=Cehennemin DPU;4540]Anladım senelik senede imza atmayacağız o zaman :) Çok teşekkür ederim yardımlarınız için :)[/QUOTE]
Senelik senede imza atacaksanda ne haklarının olduğunu,yurt işletmecisinin neler yapması gerektiği,hangi şartlarda sözleşmenin bitirilebileceği gibi tüm maddeleri oku. Genelde böyle sözleşmeler yapılmaz ve yurt yönetimi açık bir şekilde senelik senedini alır sağlama bağlar işi. Yemeklerden şikayetçi oldun diyelim veya temizlikden ne yapacaksın. İlettin bu sıkıntını idareye düzelme yok. Bu şikayetlerindn dolayı yurttan çıkabilme hakkın olmalı. Bunun içinde sözleşme. Sözleşmelerde de bu hakların yazılı olması.:)
Sadece çok arkadaşımın başına gelen sorun olduğu için senin vesilenle yeni üniversite kayıtları için yurt arayan tüm insanlara bilgi olsun diyerek yazdım..
saygılar...
-
Abi senin bu dediğin temizlik, yemek vs. sorunlarından dolayı çıkabilme hakkımın olduğu yurt ararsam bulabileceğimi sanmıyorum :)
-
Zaten yurtta kalmak amaç değil araç olmalı senin için Kütahya çok büyük bir şehir değil o yüzden daha güzel ve eğlenceli vakit geçirmek için evde kalmayı tercih etmelisin, bu yüzden ilk önce herhangi bir yurtta kalmaya başlamalısın. Sınıftan veya yurttan kafana uygun arkadaşlar bularak eve çıkmalısın. Özellikle çarşıya yakın bir yerde ev tutmakta fayda var belli bir saatten sonra vasıta bulamazsın evine gitmek için uzak bir yerde kalırsan. Kütahya birçok ufak şehire göre güzel bir yer eğlence içinde bizim zamanımızda güzel yerler vardı ama şimdi durum nedir bilmiyorum. Kısacası Kütahya öğrencilik yapılabilecek bir şehir. Herşey yeterince uygun fiyatta ev kiralarıda dahil.
-
Evet gerçekten beğendim şehri :) Doğan erkek öğrenci yurduna yerleştim.. Ev araştırmadım onu ilerde araştıracağım, ilk seneyi yurtta geçirmeyi planlıyorum :)
-
re:
[QUOTE=Cehennemin DPU;4490]Öncelikle merhabalar.. Bu yıl DPÜ'de Maden Mühendisliği bölümüne başlıyorum.. İlk tercihim DPÜ Madendi ve geldi.. İsteyerek okuyacağım bir bölüm yani zorunluktan değil :) Henüz bi yurt veya ev ayarlayabilmiş değilim.. Önceden DPÜ'de okumuş veya Kütahya Merkez'de oturan arkadaşlarımız bana yurt tavsiyesinde bulunabilir mi? Bir de ev kiraları hakkında bilgi almak istiyorum.. Daha çok sorum var ama şimdilik bunlar gerekli :)[/QUOTE]mrb ben maden 4 ten ercan garajın karşısındaki yurt bence cok güzel başarılar daha yolun başındasın :(