Google

+ Konuyu Cevapla
Toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Seminer konusu

exclamation Seminer konusu

Arkadaşlar ''bir mermer ocağı yapılmadan önce yapılması gereken işlemler'' konulu seminer ödevim var..(izin alınması gereken tüm yönetmelikler,yatırılan harç miktarları..vb) Konu hakkında kaynak yada döküman olarak yardımcı olabilirmisiniz acaba?

Site Yöneticisi - Maden Mühendisi sevket_sevket - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bir mermer ocağı yapılmadan önce ilk önce bulunan cevherleşmenin olduğu yere müraacat yapılır. Maden işleri genel Müdürlüğü eğer müraacat yaptığınız alanda herhangi bir ruhsat yoksa bu alanı size 15 gün içerisinde rezerve eder.
    Müracaat yaparken ;
    koordinatlar saat yönünde (kelebek oluşmayacak şekilde)25 noktayı ve 4 paftayı geçmemek şartı ile yapılır.
    Bu konu ile ilgili gerekli formları Maden işleri genel müdürlüğünün sitesinden edinebilirsiniz
    http://www.migem.gov.tr/links/kanun_...form_index.htm

Ruhsat Alım işleminiz gerçekleştikten sonra arama ruhsatınızda rezervin %10 kadar üretim yapma hakkınız mevcut ve bunun için Arama döneminde Üretim İzin Belgesi almanız gerekir.
    Üretim yapmaya karar verdi iseniz Maden işleri genel müdürlüğüne Sevk fişi talebinde bulunacaksınız. Burada ruhsatın belli bir bölümü için Maden İşleri Genel Müdürlüğünden Heyet gelerek Sahanızı ve talep edeceğiniz üretim bölgesindeki cevherleşmeyi kontrol edecekler.
    Heyetin olumlu raporu sonrasında söz konusu saha için maden kanunu gereği alınması gereken izinler
    MADENCİLİK FAALİYETLERİNDE İZİNLER
    Madde 7
    Detay bi şekilde incelerseniz bu izinler kısaca;
    ARAZİ MÜLKİYET:
    Sahanın bulunduğu kısımın durumu. Tapulu ise sizin tapunuzdur veya tapuyu sattın alacak veya alanı kiralayacaksınız. Hazine arazisi ise Hazine arazisi olduğuna dair bir yazı Orman lık alansa Orman İzni alacaksınız
    ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRME
    Bu yönetmeliğe göre faaliyetinizin kapasitesine göre ÇED’den muaf – Çed gerekli değildir veya ÇED olmak üzere izninizi alacaksınız.
    GSM:
    GAYRİ SIHHI MÜESSESELER YÖNETMELİĞİ ni incelerseniz bu kapsamda gsm izni alcaksınız.

Bu kısımdaki izinler alınarak maden işleri genel müdürlüğünden arama döneminde üretim belgesi alınır ve sahaya nezaretçi atanarak üretim yapılabilir.
    Arama ruhsat süresi bitmeden sahanızda %10 dan fazla bir üretim yapacaksanız işletme projesi vererek işletmeye geçebilirsiniz.
    Yine MİGEM den heyet gelerek projede beyan edeceğinizi işletme izni koordinatlarını gezerek cevherleşmeye bakar numune alır ve rapor düzenler. Olumlu rapor ile birlikte İşletme ruhsatınız kesilir.
    Mevcut sahanın izinleri olduğu için işletme iznin kesilir ve nezaretçi ile birlikte saha da üretim yapılabilir.

Gerekli harçlar ile ilgili
    http://www.migem.gov.tr/links/duyuru...rc_teminat.htm linkine bakmanız yeterli

Umarım Faydası olur…
    Saygılarımla
    ☆☆☆☆☆๑۩۞۩๑۩۞۩๑☆☆☆☆☆
    BAYRAKLA DERTLEŞEN
    TOPRAKLA BİRLEŞEN
    CAN VERİP DEVLEŞEN
    BİRİLERİ VAR!!!

Çok teşekkür ederim..Elbette faydası olur tekrardan yardımcı olduğun için sağol...

+ Konuyu Cevapla