Toplam 3 sonuçtan 1 ile 3 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Öss'ye Girdim Sizce Hangi Üniversite Daha İyidir?

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Standart Öss'ye Girdim Sizce Hangi Üniversite Daha İyidir?

ÖSS'ye girdim ve say2 sıralamam 185.000 civarında geldi.Zonguldak ve Konya Selçuklu 2. öğretim maden mühendisliğini düşünüyorum.Sizce hangisine gitmeliyim?
    Hangi üninin koşulları daha iyidir?
    Maden Mühendisliğinde Akademisyen olmak için neler gerekir?
    Bahsettiğim ünilerde bölüm geçişleri oluyor mu?(Mesela Maden'den Makine Mühendisliğine vb.)
    Ayrıca Maden Mühendisliğinin iş bulma olanakları çok kısıtlı deniyor.Acaba ne derece doğrudur?
    Yurtdışında ve yurtiçinde çalışma olanakları nasıldır?İlla yeraltında çalışmak zorunda mıyım?
    Türkiye'de linyit ve bor gibi rezervlerin fazla olduğunu biliyorum fakat bu konuda çalışma yapacak özel sektör benim zamanıma kadar kurulabilir mi?
    Maden Müh. için yabancı dil ne kadar gereklidir?
    Diyelim Maden Mühendisliğini bitirdim,yapacağım iş nasıl bir iş olabilir bir örnek verir misiniz?
    Acaba Maden mühendisliği bölümlerinde kontenjanların dolmaması gibi bir durum oluyor mu?Yani sıralamamdan daha yüksek bölümlere mesela KTÜ Maden mühendisliğine yerleşebilir miyim?
    Bu hususlarda yardımınıza ihtiyacım var.
    MSN: berkisci@hotmail.com
    Konu madenciadayi tarafından (17-07-2008 Saat 18:30 ) değiştirilmiştir.

Site Yöneticisi - Maden Mühendisi MiNeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İndirilme
    18
    Uploads
    19

Öncelikle madencilik sürekli gelişen bir sektör. İstihdam sürekli olarak artıyor fakat çarpık politika nedeni ile bölümlerde artıyor üniversitelerde. Geçiş her üniversitede olmuyor ama en azından Dumlupınar Üniversitesinde var ben oradan mezun olduğum için biliyorum. Ancak geçiş yapmak çok kolay değil. İlk sene sonunda oluyor sadece bölüm değişimi. Hiç bir dersten kalmamış olman ve not ortalamanın yüksek olması gerekir. Başka bölümlerdende senin gibi düşünerek geçmek isteyenlerde oalcağı için geçişte esas üniversiteye giriş puanın ve ilk sene sonundaki not ortalaman olur. Kendini iyi geliştirir ingilizceyede önem verirsen vede madencilik programlarından birkaçını öğrenebilirsen sadece Türkiye değil yurt dışındada çalışma imkanın olacaktır. Benim bildiğim kadarı ile geçen sene kontenjanlar dolmamış hiç bir üniversitede maden mühendisliği bölümlerinde ve jeoloji, jeofizik, çevre gibi mühendisliklerde. Akademisyen olmak ise yeterli miktarda torpil ve başarı işi. Mülakatta düşük veriyorlar torpilli birisi var ise. Bu sadece maden değil tüm branşlarda aynı. Kendini geliştirebileceğine inanıyorsan maden mühendisliği güzel ve eğlenceli bir bölümdür. Madencilik sadece bor ve linyitten ibaret değildir. En hızlı sektörlerden biriside mermerdir.
    Sosyal Medyada Lütfen Bizi Takip Edin !!!
    Youtube Kanalımız (İngilizce) : https://www.youtube.com/user/madenforum/
    Youtube kanalımız (Türkçe) : https://www.youtube.com/channel/UCAt...EbGn5AoITEYhw/
    Facebook Hesabımız : www.facebook.com/madenrehberi/
    Twitter Hesabımız : www.twitter.com/madenciyim/

İndirilme
    0
    Uploads
    0

Türkiye deki üniversiteler arasında itü odtü hacettepe haricinde pek fark yok aslında bu üç üniversitede sadece isim yapmanın avantajı var.eğerki madenci olmayı gerçekten istiyorsan üniversiteden hiç bişey bekleme tamamen kendi imkanlarınla bu mesleğe hazırlan ingilizcenin yanında (mermer sektörü için diyorum) arapça veya çince öğrenmeye bak

üniversite kariyer yapayım demek bana işin kolayına kaçmak gibi geliyor
    Türkiyede kaç üniversite var ve Türkiye dünyada üniversiteler arasında kaçıncı
    sadece iş kapısı olarak görüldüğü için üniversitelerimiz sadece yüksek lise statüsünde bana göre