Öncelikle madencilik sürekli gelişen bir sektör. İstihdam sürekli olarak artıyor fakat çarpık politika nedeni ile bölümlerde artıyor üniversitelerde. Geçiş her üniversitede olmuyor ama en azından Dumlupınar Üniversitesinde var ben oradan mezun olduğum için biliyorum. Ancak geçiş yapmak çok kolay değil. İlk sene sonunda oluyor sadece bölüm değişimi. Hiç bir dersten kalmamış olman ve not ortalamanın yüksek olması gerekir. Başka bölümlerdende senin gibi düşünerek geçmek isteyenlerde oalcağı için geçişte esas üniversiteye giriş puanın ve ilk sene sonundaki not ortalaman olur. Kendini iyi geliştirir ingilizceyede önem verirsen vede madencilik programlarından birkaçını öğrenebilirsen sadece Türkiye değil yurt dışındada çalışma imkanın olacaktır. Benim bildiğim kadarı ile geçen sene kontenjanlar dolmamış hiç bir üniversitede maden mühendisliği bölümlerinde ve jeoloji, jeofizik, çevre gibi mühendisliklerde. Akademisyen olmak ise yeterli miktarda torpil ve başarı işi. Mülakatta düşük veriyorlar torpilli birisi var ise. Bu sadece maden değil tüm branşlarda aynı. Kendini geliştirebileceğine inanıyorsan maden mühendisliği güzel ve eğlenceli bir bölümdür. Madencilik sadece bor ve linyitten ibaret değildir. En hızlı sektörlerden biriside mermerdir.